Rozvoj služeb v neziskové organizaci - Karbulková, Hana (Jihočeská univerzita, 2007)
V této práci byly zhodnoceny možnosti vývoje neziskové organizace Salesiánského střediska mládeže - Domu dětí a mládeže v Českých Budějovicích. Byla provedena jednak analýza historie a současného stavu zvolené organizace, dále analýza jejího současného vývoje a také kvality poskytovaných služeb. Dále navazuje zhodnocení možnosti organizace ohledně řízení lidských zdrojů a možnosti zkvalitnění poskytovaných služeb, udržení stávajících zdrojů financování a získání zdrojů nových. Středisko by se mělo nejprve zaměřit na zlepšení řízení lidských zdrojů a zkvalitnění organizace práce. S předpokládaným nárůstem zaměstnanců a spolupracovníků dále pracovat na zkvalitnění poskytovaných služeb tzn. na spokojenosti a případně zvýšené návštěvnosti všech kroužku, akcí a táborů. Dalším důležitým aspektem je udržení stávajících zdrojů financování a realizace rozšíření zdrojů financování o dotace ze strukturální fondů Evropské Unie. V posledních letech neustále dochází k rozvoji organizace a navrhovanými změnami v dalších letech bude středisko procházet. To povede k zamýšlenému zkvalitnění poskytovaných služeb.
A nonprofit organization services development
Keywords: Nezisková organizace; lidské zdroje; strukturální fondy; kvalita poskytovaných služeb; zdroje financování.; non-profit-making organization; human resources; quality of performing service; financing.