Hodnota volného času ve spojení s dopravou - Mahdal, Jan (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této práce je zjistit a analyzovat hodnotu volného času ve spojení s dopravou (respektive hodnotu času stráveného na cestě) z hlediska dojížďky obyvatel, v tomto případě pouze do zaměstnání. Vychází se především z odpovědí respondentů na otázky týkající se cestování za prací z dotazníkového šetření. Toto šetření bylo obecné a týká se občanů z několika obcí Jihočeského kraje.
The value of travel time in transportation
Keywords: Hodnota volného (cestovního) času; dopravní infrastruktura; dopravní kongesce; frekvence dojíždění; The value of travel time; traffic infrastructure; traffic congestion; frequency commuting