Zlepšení kvality povrchových vod Národní přírodní památky Zhejral - Prokeš, František (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá problematikou stresorů působících na ekologickou kvalitu vodních ekosystémů a možnostmi náprav nevyhovujícího stavu. Součástí této práce je návrh projektu, který je zaměřen na úpravu rybí obsádky na vodní nádrži Karhov a rybníce Zhejral a revitalizaci toku, jímž jsou obě nádrže propojené.
Improving the quality of surface waters of the Zhejral National Natural Monument
Keywords: Biomanipulace; eutrofizace; Karhov; národní přírodní památka; revitalizace toku; stresory vody; Biomanipulation; eutrophication; Karhov; National natural monument; revitalization stream; stressors of water