Analýza víceleté sportovní přípravy vrcholové české plavkyně - Beneš, Jonáš (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce popisuje sportovní trénink vrcholové plavkyně Aleny Benešové. Zabývá se analýzou sportovní přípravy a plaveckého tréninku sledované plavkyně v letech 2013-2016. Zaměřuje se na vlastnosti sportovního a plaveckého tréninku, tréninkové metody a jednotlivé roční cykly. Cílem je analyzovat roční objemy tréninkových ukazatelů ve třech ročních tréninkových cyklech a zjistit příčiny změn ve výkonnosti sledované plavkyně.
Analysis of multi-cycle training of a Czech top-leveled swimmer
Keywords: kraul; plavecký trénink; výkonnost; objem zatížení; vytrvalost; cyklus; intenzita; crawl; swimming training; performance; training volume; endurance; cycle; intensity