Nejčastěji používané formy tělesné zátěže u studentů pedagogické fakulty Jihočeské univerzity - Holbová, Edita (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem DP je zjištování nejčastějších forem tělesných zátěžových aktivit u studentů PF JČU. Teoretická část práce je zaměřena na základní pojmy této problematiky jako je tělesná zátěž a její dělení včetně fyzilogie a následné možnosti testování. Aplikační část byla vytvořena na základě dotazníkového šetření,které bylo zaměřené na studenty PF JČU za účelem zjištění těch nejčastějších využívaných forem z hlediska zátěžových aktivit.Předem byly stanovené výzkumné předpoklady,které byly následně blíže rozebrány v diskuzi vč.vyhodnocení tohoto šetření.
The most frequently used forms of physical load in PF students
Keywords: tělesná zátěž; pohybová aktivita; fyziologie tělesné zátěže; spotřeba energie; testování zátěže; zátěžové testy; vysokoškolští studenti; physical activity; physiology of physical activity; energy consumption; exercise testing; exercise tests; university students