Matematické hry jako nástroj rozvoje matematického myšlení žáků ZŠ - Boublíková, Hana (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou vybraných matematických her a jejich praktickým využitím v hodinách matematiky na základních školách. Cílem práce je představit tyto hry, pomocí různých metod nalézt jejich vítězné strategie a srozumitelně je vysvětlit. Z teoretické části pak vychází i praktické výzkumné šetření se žáky základních škol, na základě něhož hodnotíme vhodnost využití matematických her ve výuce a jejich potenciál.
Mathematical games as a tool for the development of mathematical thinking of elementary school students
Keywords: matematické hry; kombinatorické hry; teorie her; matematika; strategie; výzkumné šetření; mathematical games; combinatorial games; game theory; mathematics; strategy; research