Analysis of the Language of Internet Forums, Twitter Messages and YouTube Video Comments - Chabr, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce se zabývá počítačem zprostředkovanou komunikací a charakteristikou jazykových prostředků pro ni typických. Analýza jazyka čerpá z korpusu sestaveného z komentářů a příspěvků na vybraných webových stránkách. Důraz je kladen na výskyt nejčastěji přítomných znaků komunikace i s ohledem na vztah k sociolingvistice. Cílem práce je předložit souhrn jazykových rysů, které jednotlivé komunity nejvíce používají, a následně porovnat komunity mezi sebou a vyzdvihnout rozdílné aspekty v jejich jazykové komunikaci.
Analysis of the Language of Internet Forums, Twitter Messages and YouTube Video Comments
Keywords: internet; CMC; komentáře; internetová fóra; sociolingvistika; Twitter; YouTube; Internet; CMC; comments; Internet forums; sociolinguistics; Twitter; YouTube