Vybrané vlivy na mléčnou užitkovost dojnic - Michálková Sudová, Klára (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce se zabývá vyhodnocením vybraných vlivů na mléčnou užitko-vost dojnic sledovaného stáda holštýnského skotu. Vyhodnocení a sběr dat proběhly v podniku farma Miller ve Svrkyni. Data z kontroly užitkovosti byla následně zpra-cována a statisticky vyhodnocena.
Selected effects on milk yield of dairy cows
Keywords: skot; Holštýnský skot; dojnice; mléčná užitkovost; laktace; kontrola mléčné užitkovosti; cattle; Holstein cattle; dairy cows; milk yield; lactation; milk yield control