Využití a zpracování historických mapových podkladů pro projektování komplexních pozemkových úprav. - Koubová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato diplomová práce se zabývá využitím a zpracováním historických mapových podkladů pro pozemkové úpravy. Hlavní pozornost byla věnována mapě Císařského otisku stabilního katastru a mapě pozemkového katastru, které jsou pro tento účel nejvíce využívány. Zájmovou lokalitou bylo zvoleno území Velice v katastrálním území Dříteň v jižních Čechách, kde již pozemková úprava proběhla.
Use and application of historical maps for land consolidation projekt.
Keywords: Pozemkové úpravy; historické mapové podklady; katastrální mapy; projektování; transformace; vektorizace; vlastnická mapa; polní cesta; Land adjustment; historical maps; cadastral maps; projection; transformation; vektorization; map of proprietou; rural road