Holocenní požárová aktivita vrcholových partií Krušných hor s důrazem na období středověku - Šitnerová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2018)
Rešeršní část této práce se zabývá obecnými tématy holocénu, požárových aktivit a zaniklých středověkých vesnic s důrazem na lokalitu Spindelbach v Krušných horách. Druhá část této práce rozebírá výsledky analýzy mikrouhlíků právě z této lokality.
Holocene fire dynamics in the upper parts of the Ore Mountains with the focus on the Middle Ages
Keywords: holocén; zaniklé středověké vesnice; Spindelbach; mikrouhlíky; holocene; abandoned medieval villages; Spindelbach; microcharcoal