Faktory ovlivňující rekolonizaci acidifikovaných biotopů vodním hmyzem - Sivý, Štěpán (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce shrnuje přehled poznatků o faktorech ovlivňujících výskyt vodního hmyzu v acidifikovaných biotopech a proces zotavování jejich společenstev z acidifikace. Součástí této práce je návrh projektu zaměřeného na studium vlivu litorálů na zotavování litorálních společenstev v horských stojatých vodách po acidifikaci.
Factors controlling recolonization of acidified habitats by aquatic insects