Porovnání metod pro fixaci a přípravu vzorků tasemnic pro skenovací elektronovou mikroskopii. - Šedivá, Pavla (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce nabízí základní informace o vývoji elektronové mikroskopie, stručný popis funkce skenovacího elektronového mikroskopu (SEM) a přípravě vzorků. Různé metody přípravy vzorků pro SEM jsou srovnávány za použití tasemnice rodu Senga jako modelu.
Comparisons of methods for fixation and preparation of samples for tapeworms by scanning electron microscopy.