VEGETAČNÍ STUDIE VYBRANÝCH SUBXEROFYTNÍCH LOKALIT V ZÁJMOVÉ OBLASTI JETE - Hudák, Martin (Jihočeská univerzita, 2007)
V mé diplomové práci na téma: ''Vegetační studie vybraných subxerofytních lokalit v zájmové oblasti JETE'', jsem se zabýval podrobným floristickým a fytocenologickým průzkumem lokality Litoradlice. Zpracoval jsem literární rešerši o problematice historického využití zájmové oblasti, která byla ovlivněna od 50. let minulého století vojenským výcvikovým prostorem nedaleko obce a v 80. letech stavbou JETE. Zaměřil jsem se na vegetační studii dříve neobhospodařované lokality, která se v současnosti začíná využívat k extenzivnímu chovu dobytka. Sledoval jsem faktory a směry sukcese.
THE VEGETATION STUDY OF SELECTED SUBXEROPHYLOUS SITES IN THE INTERESE AREA OF THE TEMELÍN NUCLEAR POWER PLANT