Doprava a dopravní výchova jako odraz dopravní gramotnosti na Benešovsku - Roubíčková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem bakalářské práce je analyzovat dopravu, dopravní služby a dopravní gramotnost na Benešovsku, šetření bylo zaměřeno na města Benešov a Vlašim. V této oblasti byla provedena analýza dopravních služeb a dále byl proveden výzkum na základě dotazníkového šetření na segmentu vysokoškolských studentů. Z výsledků výzkumu byl zjištěn rozsah dopravních služeb a úroveň dopravní gramotnosti. Závěr bakalářské práce obsahuje doporučení a návrhy ke zlepšení dopravního systému na Benešovsku.
Trasportation and education in it as a reflection of the transportation literacy in the region Benešov
Keywords: doprava; dopravní gramotnost; dopravní výchova; dopravní systém; transport; transport literacy; transport education; transport system