Graffiti, umění nebo vandalismus? - Tereščenko, Artur (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této bakalářské práce bude provedení výzkumu, zaměřeného na komparaci názorů na graffiti. Autor shromáždí pohledy na graffiti od různých respondentů, jichž se tento fenomén dotýká. Například: graffiti z pohledu policie, zástupců škol či veřejné správy, středoškolské mládeže či samotných reprezentantů této subkultury. Práce může svým zaměřením přispět k pochopení různých náhledů na danou problematiku. Závěrem práce autor shrne do formulování možností využití informací o graffiti v rámci prevence kriminality na středních školách. Například může být součástí výstupu práce představení preventivní aktivity na dané téma.
Graffiti, art or vandalism?
Keywords: mládež; subkultura; vandalismus; graffiti; umění.; youth; subculture; vandalism; graffiti; art.