Analýza bezpečnosti silničního provozu v systému "člověk - technika - prostředí". - Matoušek, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce je zaměřena na analýzu příčin dopravních nehod v silničním provozu a podílu řidiče, motorového vozidla a pozemních komunikací na nich. Na základě těchto analýz jsou provedeny obecné závěry pro snížení dopravní nehodovosti.
Analysis of the Safeness of Traffic Operation in the System "Man - Technics - Environs".
Keywords: Dopravní nehody; silniční provoz; bezpečnost silničního provozu; pozemní komunikace; motorové vozidlo; doprava; Traffic accidents; traffic operations; safeness of traffic operations; terrestrial communications; motor vehicle; traffic