Změny v závazkových vztazích v novém Občanském zákoníku se zaměřením na kupní smlouvy a smlouvy o dílo - Burešová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2014)
Tématem této kvalifikační práce jsou změny v novém občanském zákoníku se zaměřením na kupní smlouvu a smlouvu o dílo. Primárním cílem bylo porovnat změny v právní úpravě kupní smlouvy a smlouvy o dílo v novém občanském zákoníku s obchodním zákoníkem. Dílčími cíli pak bylo obecné pojednání o novém kodexu občanského zákoníku, podat ucelený popis kupní smlouvy a smlouvy o dílo jakožto nejběžnějších smluvních typů, porovnat obchodně právní úpravu těchto smluv v komparaci s právní úpravou nového občanského zákoníku a na závěr zanalyzovat změny v právní úpravě obou smluvních typů.
Changes in new Civil code, considering contract of purchase and contract for work
Keywords: závazkové vztahy; kupní smlouva; smlouva o dílo; nový občanský zákoník; property relations; contract of purchase; contract for work; new Civil code