Kriminalita mladistvých a otázka prospěšnosti snížení věkové hranice trestní odpovědnosti z 15 let na 14 let v České republice. - Bauerová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce "Kriminalita mladistvých a otázka prospěšnosti snížení věkové hranice trestní odpovědnosti z 15 let na 14 let v České republice" poukazuje na problém dětské kriminality, analyzuje data trestných činů mladistvých pachatelů s důrazem na věkovou hranici 15 let a 14 let po roce 1990 a na základě těchto získaných dat zjistit, zda snížení věkové hranice trestní odpovědnosti může přispět ke snížení kriminality mladistvých.
The criminality of youthful and the question of helpfulness of decrease the age limits from 15 years to 14 years in Czech republic.
Keywords: kriminalita mladistvých; snížení věkové hranice trestní odpovědnosti; analýza dat trestných činů mladistvých pachatelů; the criminality of juvenile; decrease of age limit the criminality liability; the dates analyzes of the criminality of juvenile