Projekt "Technické památky na Klatovsku a jejich uplatnění ve výuce na primární škole" - Duchková, Simona (Jihočeská univerzita, 2012)
Teoretická část diplomové práce je věnována projektové metodě a zpracovává informace o technické výchově jako plnohodnotném předmětu na prvním stupni ZŠ. Závěrečná část teoretické práce je zaměřena na deset technických památek z Klatovska, které byly aplikovány při tvorbě výukových projektů. V praktické části jsou vypracovány jednotlivé výukové projekty, které jsou určené pro první stupeň ZŠ. Součástí projektů je rovněž informační základ pro učitele. Závěr praktické části je věnován orientačnímu ověřování k používání projektové metody na ZŠ.
Project "Technical Monuments in Klatovy and their application in teaching at primary school"
Keywords: technická památka; projektová výuka; technická výchova; primární škola; Klatovsko; technical monument; project teaching; technical education; primary school; Klatovy