Les probl?mes de la société contemporaine dans les romans de Delphine de Vigan - Kršková, Petra (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce je zaměřena na tvorbu úspěšné současné francouzské spisovatelky Delphine de Vigan (*1966), autorky románů inspirovaných vlastní životní zkušeností i negativními jevy soudobé civilizace, zejména Jours sans faim (2001), No et moi (2007), Les heures souterraines (2009), Les enfants sont rois (2021). Práce představuje Delphine de Vigan a její literární tvorbu v kontextu současné francouzské literatury a analyzuje způsoby, jimiž autorka zpracovala jednotlivá aktuální témata, jako jsou vztahy na pracovišti, bezdomovectví, narkomanie, anorexie či vystavování dětí vlivu sociálních sítí.
The problems of contemporary society in the novels of Delphine de Vigan
Problémy současné společnosti v díle Delphine de Vigan
Keywords: Současné společenské problémy; Delphine de Vigan; francouzská literatura; současná literatura; No a já; Dny bez hladu; Ani později; ani jinde; Děti nade vše; anorexie; šikana na pracovišti; bezdomovectví; sociální sítě; influencer; Contemporary social problems; Delphine de Vigan; French literature; Contemporary literature; No et moi; Jours sans faim; Les heures souterraines; Les enfants son trois; Anorexia; Harassment at work; Homelessness; Social media; Influencer