Vliv managementu na složení rostlinných společenstev a na ohrožené zájmové druhy NPR Vyšenské kopce - Vacek, Michal (Jihočeská univerzita, 2021)
Studie hodnotí vliv na složení rostlinných společenstev a na ohrožené druhy rostlin. Studovali jsme účinek pastvy na (pasené a nepasené kontrolní) trvalé plochy po 20 letech od založení na polopřirozených vápenatých trávnících v Národní přírodní rezervaci Vyšenské kopce, a založili jsme nové trvalé experimentální plochy pro zásah kosením. Porovnávali jsme druhové složení a počty druhů mezi managementy a porovnali jsme výsledky založené na monitorování v různých obdobích během jednoho roku.
The impact of management on composition of plant communities and endangered species NPR Vyšenské kopce
Keywords: Ochrana přírody; druhová bohatost; pastva; Vyšenské kopce; rostlinná společenstva; Nature conservation; species richness; pasture; Vyšenské kopce; plant communities