Savčí srst - zdroj fylogeneticky cenných znaků? - Voldřichová, Marie (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se zabývá popisem srsti a některých dalších kožních derivátů (rohy, žlázy). Popis srsti je částečně uveden ve vztahu k její funkčnosti a taxonomickému použití. Na závěr je uveden výčet zajímavých forem osrstění v rámci systému savců
The mammalian coat - a source of phylogenetically valuable characters?
Keywords: srst; morfologie chlupu; taxonomie; zbarvení; vzorec srsti; systém savců