Ošetřovatelská péče o klienty s potravinovou alergií - Pechánková, Ivana (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na ošetřovatelskou péči o klienty s potravinovou alergií.Hlavním cílem této práce je seznámit se s úlohou sestry v péči o klienta s potravinovou alergií, dále zjistit, jak se klienti s potravinovou alergií stravují a zda se vyskytují nějaké problémy ve stravování. Cílem je také zjistit, zda a jak klienti dodržují dietní opatření, které souvisí s jejich alergií. Šetření je prováděno za pomoci strukturovaného rozhovoru s klienty, kteří se léčí s alergií na potraviny a se sestrami, které pracují v alergologické ambulanci.
Nursing Care of Clients with food Allergies
Keywords: potravinová alergie; ošetřovatelská péče; ošetřovatelský proces; alergická reakce; sestra; klient; prevence; food allergy; nursing care; nursing process; allergic reactions; nurse; client; prevention