Edukace těhotných žen s gestačním diabetes mellitus - Nečinová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2010)
První teoretická část práce se zabývá problematikou nemoci gestačního diabetes mellitus z pohledu sociologie a medicíny. Druhá část teorie obsahuje charakteristiku edukace a edukační proces u těhotných žen v jednotlivých fázích gravidity, v době porodní a poporodní. Empirická část práce, která je založena na kvantitativním výzkumu a anonymním dotazníkovém šetření, prověřuje podle daných hypotéz kvalitu vědomostí a formu současné edukace respondentek v souvislosti s onemocněním, poskytuje informace o jejich věkovém složení, životním stylu a úrovni kompenzace gestačního diabetu.
Education of pregnant women with gestational diabetes mellitus
Keywords: Edukace; gestační diabetes mellitus; komunikace; výchova; učení; motivace; matka; sestra