Pohybová aktivita a struktura osobnosti dospělých se zaměřením na ženy - Proksová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2019)
Tématem této bakalářské práce je pohybová aktivita a struktura osobnosti u dospělých žen ve věku 20-60 let. Výzkumu se zúčastnilo 68 žen, které byly vybrány náhodným výběrem. Jako výzkumné nástroje byl použit krokoměr Yamax Digiwalker SW-700, NEO pětifaktorový osobnostní inventář. Analýza dat byla vyhodnocena pomocí nepárového a párového t-testu. Měření pohybové aktivity probíhalo na jaře a na podzim. Vzhledem ke stanoveným hypotézám jsme došli k závěrům, že neexistuje statisticky významný rozdíl mezi osobnostním rysem extraverze a vyšší mírou pohybové aktivity, dále průměrná pohybová aktivita nebyla během víkendů vyšší než v pracovních dnech.
Motion activity and adult personality structure with focus to women
Keywords: dospělá populace; ženy; pohybová aktivita; osobnostní rysy; pětifaktorový model osobnosti; chůze; krokoměr; adult population; women; physical activity; personality traits; five-factor personality model; gait; pedometr