Demografické stárnutí a jeho ekonomické důsledky v zemích EU - Mattar, Roni (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce obsahuje informace o demografickém stárnuti zemí EU a jeho ekonomické dopady. Teoretická část popisuje základní pojmy demografie, vývoj obyvatelstva a současnou situace v celé EU. Práce obsahuje informace, uvedenou na oficiálních stránkách Eurostatu, a také obsahuje data, týkající se demografického starnuti pro zemí EU za období 1997-2017 a prognozu na rok 2050-2080. V závěru práce se snažím odpovědět na postavené hypotezy tykající ekonomické struktury a penzijního systému.
Demographic aging and its economic consequences in EU
Keywords: demografické stárnuti; penzijní system EU; úhrná plodnost; naděje dožití; ekonomická struktura; demographic aging; EU pension system; total fertility; life expectancy; economic structure