Styly učení ve výuce anglického jazyka - Frčková, Erika (Jihočeská univerzita, 2015)
Rigorózní práce se zabývá styly učení v rámci hodin anglického jazyka. V teoretické části své práce se soustředím na vysvětlení základních pojmů souvisejících se styly učení, hledám jejich shody a rozdíly. Uvádím zde taktéž klasifikaci stylů učení, a to jak podle jednotlivých autorů, tak podle upotřebitelnosti stylů učení ve výuce anglického jazyka. Mimo jiné se věnuji otázce stylů učení a popsáno je také zařazení anglického jazyka v kurikulárních dokumentech České republiky, opět s ohledem na styly učení. V empirické části práce se snažím zjistit styly učení u jedné konkrétní třídy studentek střední odborné školy pedagogické. K provedení případové studie je použit strukturovaný rozhovor, na jehož základě jsou porovnány styly učení jednotlivých studentek a následně vytvořen popis stylů učení třídy jako celku. Zjištěných výsledků je použito k posouzení mé dosavadní práce se třídou a k navržení případných změn v další výuce.
LEARNING STYLES IN ENGLISH LANGUAGE