Anatomické zvláštnosti dětského věku - potřeba podkladů pro zobrazovací techniky - Laub, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce Anatomie dětského věku ukazuje viditelné a zřejmé rozdíly v anatomických poměrech dítěte oproti dospělému a to jak popisem, tak ilustračním doprovodem - především poměry v břišní dutině (velikost a tvar orgánů), poměry mezi velikostí kostí lebečních, a další. Svou koncepcí umožňuje snadno se orientovat v anatomických poměrech dítěte pro zobrazovací obory (radiodiagnostika), tak i pro související obory (pediatrie, rehabilitace, chirurgie, a další).
Keywords: anatomie; tělo lidské; dítě; systém pohybový; systém kardiovaskulární; systém trávicí; systém urogenitální; systém nervový; anatomy; human body; child; system kinetic; system cardiovasculary; system digestive; system urogenital; system nervous