FSC produkce na českém trhu - Veselá, Tereza (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním cílem této diplomové práce je analýza FSC produkce na českém trhu, a to jak z pohledu spotřebitelů, tak z pohledu firem. Práce se dále zaměřuje, na vymezení základních pravidel udržitelného lesního hospodaření a jejich vývoje, fungování organizace FSC ve světě i České republice, na celkový postoj českých spotřebitelů k ekologicky šetrným produktům i produktům šetrného lesního hospodaření, dále na certifikované subjekty, zvláště pak na výrobce a prodejce zahradního nábytku. Nechybí ani komparace s druhým certifikačním systémem fungujícím v České republice systémem PEFC.
FSC production on the Czech market
Keywords: FSC; PEFC; dřevo; dřevěné produkty; nábytek; certifikace; udržitelný rozvoj; životní prostředí; odpovědné lesní hospodaření; spotřebitelský řetězec.; Forest Stewardship Council; Programme for the Endorsement of Forest Certification; wood; wood-based products; furniture; certificate; sustainable development; environment; responsibility; forest management; chain of custody.