Experiment s jednoduchými pomůckami - Bartl, Adam (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce "Experiment s jednoduchými pomůckami" se zabývá přípravou pokusů vytvořených z předmětů každodenní potřeby nebojinak běžně dostupnými předměty. Experimenty jsou zaměřeny na výukovou oblast kapalin. Pokusy jsou navrženy tak, aby si je žáci mohli vyzkoušet i sami doma. K těmto pokusům jsopřipraveny žákovské pracovní listy, které jsou uvedeny v přílohách. Tyto žákovské listy slouží jako vedení žáků v samostatné práci. Žáci si podle nich mohou vyzkoušet samotný pokus a zopakovat látku s ním spojenou.
Physical experiments with simple materials
Keywords: pokusy; kapaliny; výuka fyziky; jednoduché pomůcky; pracovní listy; experiments; fluids; teaching physics; simple tools; worksheets