Zpracování techniky a metodiky jízdy s monoski formou instruktážního DVD - Částek, Daniel (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce je zpracována teoreticko-didaktickou formou a zabývá se lyžováním osob s handicapem, konkrétně jízdou s monoski z pohledu lyžařských instruktorů. Analytická část je směrována na klasifikaci postižení, význam aplikovaných pohybových aktivit a sportu pro osoby se zdravotním postižením se zakomponováním historie a vrcholných sportovních soutěží. Za stěžejní lze považovat kapitolu zabývající se problematikou lyžování s představením všech typů monoski včetně jejich technických parametrů a využití v praxi. Hlavní metody práce jsou videostudie a pozorování. Zpracované instruktážní DVD může v praxi fungovat jako metodologická pomůcka pro budoucí lyžařské instruktory asistenty.
The Elaboration of the Technique and Methodology of the Monoski Ride in a Form of Instructional DVD
Keywords: sjezdové lyžování; sport osob se zdravotním postižením; lyžařský instruktor; didaktika lyžování; sitski; downhill skiing; sports for the disabled; ski instructor; skiing didactics; sitski