Soubor váz (prakticko teoretická práce) - Mrázová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2012)
Teoretická část této práce pojednává o některých východních filosofických směrech, které mohou ovlivnit náš životní styl. Zejména ty, které zdůrazňují souznění člověka s přírodou. Proto jsou kromě těchto směrů inspiračním zdrojem pro praktickou část práce také organické formy plodin, s nimiž se běžně setkáváme. Vznikl tak interaktivní a multifunkční konvolut keramických objektů.
A set of vases
Keywords: feng-šuej; zen; taoismus; konfucianismus; japonská keramika; čínská keramika; ča-no-ju; či; ša; yin a yang; pa-kua; zahrady; temmoku; korejské rýžové misky; feng Shui; Zen; Taoism; Confucianism; Japanese ceramics; Chinese ceramics; cha-no-ju; tchi; sha; yin and yang; pa-kua; gardens; temmoku; Korean rice dish