Kvalita života u dětí s DMO z pohledu rodičů. - Jakešová, Monika (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce je součástí celonárodního průzkumu, který se snaží adaptovat na české podmínky australský dotazník CP QOL CHILD. Cílem mé práce je zjistit, jak vidí rodiče kvalitu života svých dětí, které trpí dětskou mozkovou obrnou. Teoretická část je zaměřena na postižení samotné etiologii a dělení dětské mozkové obrny, přidružené poruchy a způsoby léčby. Praktická část obsahuje kazuistiky dětí a rozhovory s jejich rodiči.
The quality of life for children with cerebral palsy from the perspective of parents.
Keywords: Dětská mozková obrna; rozhovor s rodiči; děti s dětskou mozkovou obrnou; spastické formy; nespastické formy; kvalita života; Cerebral palsy; interview with parents; children with cerebral palsy; spastic forms; non-spastic forms; quality of life