Vývoj nemocenských dávek v ČR od roku 1993 a dopad změn na zaměstnance a zaměstnavatele - Krýzová, Vladimíra (Jihočeská univerzita, 2011)
Má bakalářská práce se zabývá stručnou historií nemocenských dávek, vývojem nemocenských dávek od roku 1993, změnami prováděnými v systému výpočtu dávek do roku 2009 , dopadem těchto změn na čerpání dávek zaměstnanci a případným dopadem změn na zaměstnavatele.
Development of sickness benefit system in Czech Republic from 1993 and impact of changes on employee and employer.
Keywords: nemocenské; nemocenské dávky; výše dávky; vývoj nemocenských dávek; změny ve výpočtu dávek; pojistné na sociální zabezpečení a státní politiku zaměstnanosti; zákon o nemocenském pojištění; zaměstnanec; pojištěnec; zaměstnavatel.; Sick leave; sickness benefits; the amount of benefits; the development of sickness benefits; changes in the calculation of benefits; social security insurance premiums and state employment on sickness insurance; employee; insured person; employer.