Výuka prvopočátečního psaní v současné škole - Slaná, Terezie (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce pojednává o metodách počátečního psaní na základních školách. Teoretická část se zabývá současnými metodami psaní, navazujícími na historický přehled metod a vývoj písma. Dále metody psaní srovnává a popisuje nově vzniklé písmo Comenia Script. Ve výzkumné části diplomová práce analyzuje dotazníkové šetření a seznamuje tak s názory oslovených respondentů na písmo Comenia Script. Praktická část obsahuje ukázky psaní vybraných žáků pomocí současných metod výuky psaní. Dále zahrnuje ukázky psaní písma Comenia Script a seznamuje s vybraným prostředím, ve kterém se nové písmo vyučuje.
Teaching of elementary writing in current education