Komparativní analýza českého a francouzského systému trestních sankcí a rozbor příslušné francouzské právní terminologie - Brhelová, Soňa (Jihočeská univerzita, 2014)
Tématem této práce je komparativní analýza českého a francouzského systému trestních sankcí a rozbor příslušné francouzské právní terminologie. Celá práce je rozdělena do 4 hlavních kapitol, z čehož první dvě jsou teoretické a další dvě jsou praktické. V první a druhé kapitole bude čtenář nejprve seznámen podrobněji s trestním právem v obou zemích a následně budou vyjmenovány trestní sankce v České republice a ve Francii. Ve třetí a čtvrté kapitole bude následně provedena komparace obou těchto systémů a sankcí a bude zde rozebrána příslušná francouzská právní terminologie s přiložením dvojjazyčného glosáře. Shrnutím celé práce bude résumé ve francouzštině.
Comparative analysis of Czech and French system of criminal sanctions and analysis of relevant French legal terminology
Keywords: trestní sankce; trestní právo; trestní zákoník; francouzská právní terminologie; právní jazyk; criminal sanctions; criminal law; criminal code; legal French terminology; legal language