Josef Vlastimil Kamarýt a jeho duchovní písně - Křepelová, Magdaléna (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá životem a dílem jihočeského kněze Josefa Vlastimila Kamarýta. V první kapitole představí Kamarýtovu dobu a uvede několik dalších jihočeských autorů. Druhá kapitola je věnována životu J.V.Kamarýta a představení jeho díla. V poslední kapitole se autorka věnuje analýze dvou Kamarýtových svazků duchovních písní, které vyšly pod názvem Českých národních duchovních písně.
Josef Vlastimil Kamarýt and his spiritual songs
Keywords: Bůh; jihočeský spisovatel; Tábor; duchovní písně; Josef Vlastimil Kamarýt; České národní duchovní písně; God; Southbohemian wrtiter; Tábor; spiritual songs; Josef Vlastimil Kamarýt; Czech popular spiritual songs