Zpracování laboratorních měření v SageMath Cloud - Somora, Milan (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem práce je představit potenciál webové služby CoCalc (dříve SageMath Cloud) a naučit v ní pracovat především studenty vysokých škol, aby dosáhli lepších výsledků při zpracování laboratorních měření. Uvedené informace a postupy se mohou aplikovat rovněž na dokumenty jiného zaměření.
Processing of laboratory measurements in SageMath Cloud
Keywords: CoCalc; SageMath Cloud; Laboratorní protokol; Protokol o měření; Typografická pravidla; Tabulka; Graf; Zpracování naměřených dat; Jupyter Notebook; GNU Octave; Markdown; LaTex; CoCalc; SageMath Cloud; Laboratory Protocol; Measurement Protocol; Typographical Rules; Table; Graph; Plotting; Processing of measured data; Jupyter Notebook; GNU Octave; Markdown; LaTex