Věrný a pravdivý obraz účetnictví ve vztahu k dlouhodobému majetku podniku - Štemberková, Sandra (Jihočeská univerzita, 2009)
Téma této bakalářské práce se nazývá: Věrný a pravdivý obraz účetnictví ve vztahu k dlouhodobému majetku podniku. Hlavním cílem bakalářské práce je analýza dlouhodobého majetku ve vztahu k pravdivému a věrnému obrazu v účetnictví. První část bakalářské práce obsahuje teoretické informace týkající se problematiky dlouhodobého majetku (vymezení dlouhodobého majetku, jeho pořízení, metody oceňování, odpisování a vyřazování). V praktické části analyzuji vykazování dlouhodobého majetku podle stanovené hranice. Dále porovnávám a hodnotím možné praktiky kreativního účetnictví, které se u dlouhodobého majetku vyskytují a jaký vliv by měly tyto aplikace na výsledek hospodaření podniku.
Accounting and its authentic and true view in relation to long-term assets of an enterprise
Keywords: dlouhodobý hmotný majetek; dlouhodobý nehmotný majetek; dlouhodobý finanční majetek; účetní odpisy; kreativní účetnictví; výsledek hospodaření; Long-term tangible asset; long-term intangible asset; long-term financial asset; book depreciations; creative accounting; trading income