Lety v české politice - koncentrační tábor v Letech u Písku v české politice od devadesátých let po současnost - Kučera, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2019)
Tématem bakalářské práce bude zaznamenat historický vývoj a existenci tábora v Letech u Písku. Zaměříme se zejména na dobu, kdy v táboře byly internovány zvláště osoby romského původu. Cílem práce je poukázat na události, které následovaly po vybudování velkovýkrmny prasat, jež byla vybudována v prostorách bývalého koncentračního tábora. Stěžejní bude zaznamenat výroky některých politických představitelů a jejich postoj k dané otázce. Nedílnou součástí práce bude rozhovor s českým expertem na tuto problematiku.
Lety in czech politic - concentration camp in Lety u Písku in Czech Republic from nineties up to the present
Keywords: Lety; koncentrační tábor; Romové; Cikáni; politické aféry; velkovýkrmna prasat; památník; Lety; concentration camp; Roma people; gypsies; political scandals; pig factory farm; monument