Rozhýbejme naši školu" - návrh a ověření projektu - Trávníček, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce se zabývá vytvořením návrhu pohybového projektu pro základní školy a jeho následným ověřením v praxi. V teoretické části nejprve pojednává o zdravotních benefitech pravidelně prováděné pohybové činnosti, všímá si specifik příslušných věkových skupin ve vztahu k pohybovým aktivitám, přibližuje stávající projekty, které mají podpořit zájem žáků o pohybové činnosti. V praktické části přináší podrobně zpracovaný návrh pohybového projektu určeného pro žáky základní školy a předkládá závěry a zkušenosti z jeho realizace a praktického ověření. Nabízí i soubor aktivit, které může škola nabídnout svým žákům i mimo dobu samotné realizaci projektu.
"Get Our School Moving"- project design and opening
Keywords: Pohybová aktivita dětí; projekt pro základní školy; zdraví; podpora zdravého životního stylu; sport.; Children's physical activity; project for basic schools; health; support of healthy lifestyle; sport.