Scénografie: William Shakespeare- Zkrocení zlé ženy - Lišková, Marie (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se věnuje životu a dílu Williama Shakespeara. První část přibližuje autora a jeho hry, především pak komedii Zkrocení zlé ženy. Část druhá popisuje samotnou tvorbu makety, návrhů a ideovou základnu, z níž se při tvorbě vychází. Obě části na sebe tematicky navazují.
Scenography: William Shakespeare- The Taming of the Shrew
Keywords: Scénografie; divadlo; William Shakespeare; Zkrocení zlé ženy; Scenography; theater; William Shakespeare; The Taming of the Shrew