Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybraném podniku - Simotová, Eva (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato diplomová práce je zaměřena na prozkoumání a analýzu současného stavu motivace a stimulace zaměstnanců ve vybrané organizaci. Na základě zjištění stupně motivace a stimulace zaměstnanců byla navržena nápravná opatření, která by mohla zvýšit motivaci zaměstnanců, jejich loajalitu k zaměstnavateli a celkovou spokojenost s pracovním životem. Prvním krokem bylo prostudování odborné tuzemské i zahraniční literatury a studií zabývajících se problematikou motivace a stimulace. Prostřednictvím vhodných výzkumných metod byl analyzován současný stav motivace a stimulace zaměstnanců v organizaci. Na základě informací zjištěných z dotazníkového šetření a nestrukturovaných rozhovorů byla navržena nápravná opatření, která by mohla pomoci efektivně zvýšit motivaci zaměstnanců a upevnit jejich vztah k organizaci.
Motivation and stimulation of employees in chosen company
Keywords: Motivace; stimulace; řízení lidských zdrojů; vzdělávací systém; zaměstnanci; benefity; pracovní klima; osobní rozvoj; pracovní růst.; Motivation; stimulation; Human ressource management; education system; employees; benefits; working environment; personal growth; working growth.