Nejčastější příjmení v Zubčicích - Kalkušová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato teoretická bakalářská práce mapuje příjmení a jejich vývoj v jihočeské obci Zubčice. Podklady byly získány prostřednictvím Státního okresního archivu v Českém Krumlově opsáním archiválií. Dále byly pomocí dotazníku a rozhovorů zjištěny historické okolnosti vývoje nejčastějších příjmení. Práce porovnává příjmení obyvatel Zubčic před 120 lety a v současnosti, nejčastější příjmení v Zubčicích a v České republice a příjmení žáků navštěvujících místní školu před 100 lety a nyní. Deset nejvyskytovanějších příjmení bylo analyzováno podle odborných publikací.
The most common last name in Zubcice
Keywords: etymologie a původ příjmení; nejčastější příjmení; obec Zubčice; onomastika; komparace; historie; the etymology and genesis of surnames; the most common surnames; village Zubčice; onomastics; comparison; history