Veřejné příjmy, jejich charakteristika, druhy a členění - Hach, Václav (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce na téma: Veřejné příjmy, jejich charakteristika, druhy a členění, má za úkol teoreticky popsat veřejné příjmy, jako součást rozpočtů, popřípadě mimorozpočtových fondů. Vzhledem k tomu, že je práce celá teoretická, popisuje příjmy obecně, bez konkrétních příkladů. Bude použito kompilační metody. Práce je rozdělena do tří kapitol. V první z nich se pokusím popsat obecné vymezení a členění veřejných příjmů. V části druhé popíši hlavní rysy financování místní správy po roce 1989. V části poslední zmíním význam jednotlivých druhů veřejných příjmů v místních rozpočtech. Závěr bakalářské práce zdůrazňuje nezastupitelné místo veřejných příjmů v místních financích při zabezpečení optimální alokace požadovaných veřejných statků na lokální úrovni.
Public revenues, their characteristics, types and classification
Keywords: veřejné finance; veřejné příjmy; místní správa po roce 1989; příjmy územních rozpočtů; public finances; public revenues; local government since 1989; revenues of local budgets