Významné osobnosti současné české pedagogiky zážitku - Šulcová, Martina (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá osobnostmi, které na našem území patří mezi ty významnější v tomto oboru. Cílem tohoto zpracování je tedy především objevit, a poté následně popsat, tyto jedince. Dále uvést, kde, a v jaké organizaci či sdružení působí, z jaké pozice se představují, jaké mají vzdělání, co propagují nebo zastávají. V práci nechybí ani představení jejich zveřejněných příspěvků, ale ani stručné shrnutí jejich celkového působení v naší zemi.
Significant personalities of Czech experiential education in the present
Keywords: pedagogika zážitku; významné osobnosti; Česká republika; 1990-2011; Allan Gintel; Prázdninová škola Lipnice; hra; příroda; výchova; experiential education; significant personalities; Czech Republic; 1990-2011; Allan Gintel; Vacation School Lipnice; game; nature; education