Vytvoření a ověření zásobníku pohybových her směřujících k nácviku herních dovedností ve sportovních hrách na 1. stupni ZŠ ve Veselí Nad Lužnicí - Chlubnová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem diplomové práce je vytvořit a ověřit zásobník pohybových her pro nácvik herních dovedností pro sportovní hry (přihrávání a chytání, střelba, driblink, uvolňování bez míče). Zjistit, zda je lepší nácvik základních herních činností pomocí klasických průpravných cvičení či pomocí pohybových her. Předpolkádáme, že nácvik těchto činností pomocí pohybových her výcvik urychlí a pro žáky zatraktivní.
Creation and verification of reservoir of minor locomotive games to practise basic playing activities in sport games at primary school in Veselí nad Lužnicí
Keywords: Pohybová hra; herní činnosti jednotlivce; průpravná cvičení; mladší školní věk; učitel; žák.; Game; playing activity for an individual; exercises; early scholar age; teacher; pupil.