Využití dotačních titulů pro rozvoj obce - Kafka, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce pojednává o využití dotačních titulů v oblasti budoucího rozvoje obce. První část bakalářské práce se zabývá historickým vývojem dotačního titulu, který obec Moheno obdržela prostřednictvím státního rozpočtu na rekonstrukci víceúčelového hřiště. Na základě získaných informací bylo sestaveno hodnocení a návrh vlastních opatření na zlepšení návratnosti investice. Práce se zabývá popisem projektu a způsobem financování projektu. Druhá část práce pojednává o dalším možném rozvoji obce. Na základě výsledků SWOT analýzy byly stanoveny návrhy vlastního rozvoje z hlediska efektivního využívání dotačních titulů z České republiky a zvláště z Evropské unie. Na základě získaných informací by se obec Mohelno měla zaměřit na dotační tituly zejména v oblasti infrastruktury a cestovního ruchu.
USAGE OF GRANTS FOR VILLAGE DEVELOPMENT
Využití dotačních titulů pro rozvoj obce
Keywords: SWOT analýza; rozvoj; dotační tituly; regionální rozvoj; SWOT analysis; development; grant; regional development