Historie a současnost léčby idiopatické trombocytopenické purpury - Šimková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce Historie a současnost léčby idiopatické trombocytopenické purpury se zabývá tímto onemocněním, zejména nastiňuje pohled na moderní léčbu. Poukazuje na vznik onemocnění, jeho rozdělení, příčinu vzniku, výskyt v populaci, diagnostiku a patogenezi. Součástí práce je i dotazník vztahující se k léčbě v Jihomoravském kraji a kazuistiky pacientů.
Past and present of Idiopathic trombocytopenic purpura treatment
Keywords: Idiopatická trombocytopenická purpura; ITP; trombocyty; petechie; historie vzniku ITP; moderní léčba ITP; Idiopathic thrombocytopenic purpura; ITP; thrombocytes; petechiae; history of ITP; modern treatment of ITP