Cestovní ruch a jeho vliv na vybraný region - Půžová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem diplomové práce bylo analyzovat možnosti cestovního ruchu na Jihlavsku a to s ohledem na venkovský cestovní ruch. Teoretická část byla zpracována z literatury, týkající se této problematiky a z internetových stránek. V teoretické části bylo charakterizováno území kraje Vysočina a Jihlavy v cestovním ruchu, návštěvnické atraktivity a jiné. Praktickou částí bylo sestavení dotazníků a následné dotazníkové šetření. Dotazníkové šetřené zaměřené na objekty a hosty venkovského cestovního ruchu. Vyhodnocení dotazníků slouží k potvrzení nebo vyvrácení daných hypotéz.
Tourism and its influence on chosen region
Keywords: cestovní ruch; venkovský cestovní ruch; agroturistika; cykloturistika; formy a druhy cestovníh ruchu; politika v cestovním ruchu; tourism; rural tourism; agrotourism; cycling; forms and types of tourism; tourism policy